Sunday, August 23, 2009

tentang periksa

Macam tahu-tahu je. Bila sampai bulan Ramadhan masa itu jugalah ‘perang’ bakal berlaku di DQ. Itu jugalah yang aku hadapi 3 tahun berturut-turut. Perang yang bersenjatan pen, buku-buku dan perlu mantapkan Al-Quran. Tahun ini juga mereka di sana sedang bertungkus-lumus berhempas-pulas dengan segala latihan dan persiapan sebelum menghadapi ‘perang' tersebut.

Tak di lupakan juga kepada nun di hujung Terengganu sana yang akan menghadapi peperiksaan percubaan SPM.

21 Ogos 2009-4.00pm

Tit.tiiit.tit
Hp buruk ini berbunyi menandakan ‘message’ masuk

Duhai orang merantau…Doakan ana..Supaya dijaga dan dipandang Allah selalu…Tolong doakan sekarang untuk ana….Doa abang amat penting untuk ana..yang dalam kesedihan selalu

Bulan Ramadhan, Bulan Rahmat,Bulan Mujahadah,Bulan Imtihan

22 Ogos 2009-11.06pm

Tit.tiiit.tit

Hp buruk ini berbunyi lagi…

….Doakan kejayaan ana. Target sekurang-kurangnya 3.4. Backup balik sem-sem lepas. Takut nak hadapi masa depan kalau fikirkan masa depan ni.

Teruskan usaha selagi masa masih ada. Saya sentiasa doakan antum semua dan kepada semua yang mengenali diri ini. Usaha+tawakkal=kejayaan.

redzwan aziz
universiti islam negeri sultan syarif kasim, riau ( uin-suska )
acer aspire3680

2 comments:

zeqzeq said...

mmm as salamm

Zul Kahar said...

JEMPUTAN MAKAN FREE – REZEKI DARI LANGIT

'Kami tidak mengutus seorang rasulpun melainkan dengan bahasa kaumnya supaya ia dapat memberi penjelasan dengan terang kepada mereka. Maka Allah menyesatkan siapa yang Dia kehendaki, dan memberi petunjuk kepada siapa yang Dia kehendaki. Dan Dia-lah Tuhan Yang Maha Kuasa lagi Maha Bijaksana.'
(AL QURAN – Ibrahim: 4)

'Dan sekiranya mereka Kami binasakan dengan suatu azab sebelum Al Quran itu diturunkan, tentulah mereka berkata: "Ya Tuhan kami, mengapa tidak Engkau utus seorang Rasul kepada kami, lalu kami mengikuti ayat-ayat Engkau sebelum kami menjadi hina dan rendah”.' (AL QURAN - Ta Ha: 134)

‘Hai ahli kitab, sesungguhnya telah datang kepada kamu rasul Kami, menjelaskan syariat Kami kepadamu ketika terputus pengiriman rasul-rasul, agar kamu tidak mengatakan: “tidak datang kepada kami baik seorang pembawa berita gembira, maupun seorang pemberi peringatan”. Sesungguhnya telah datang kepadamu pembawa berita gembira dan pemberi peringatan. Allah Maha Kuasa atas segala sesuatu’ (AL QURAN – Al Maidah: 19)

Kepada yang faham dengan jelas Al Quran dalam bahasa Melayu di atas maka anda secara automatiknya telah tersabit dengan rasul yang diutuskan Allah kepada anda kaum Melayu iaitu rasul Melayu di;

http://messengerofgodtoday.blogspot.com

Al Quran adalah rezeki dari langit yang diturunkan Tuhan. Maka kami hanya menyediakan hidangan rezeki yang diturunkan kepada kami in 'Local Malaysian Style', free of charge (FOC).

Hidangan yang kami sediakan adalah fresh sepanjang masa, segar, baru dan bukan bangkai, darah mahupun babi dan juga bukan yang disembelih selain nama Allah, serta di jamin halal di sisi Tuhan.

Blog kami adalah terbuka dan sentiasa terbuka (24hrs) bagi mereka yang fakir, yang miskin, yang kelaparan dan yang dalam perjalanan untuk mendapatkan makanan di dalamnya yang boleh dimakan bersama-sama, yang tak habis-habis dan yang mengenyangkan yang boleh membawa kepada kepuasan hati.

About This Blog

Lorem Ipsum

  © putra_dz@yahoo.com blogger www.duwe.blogspot.com 2009

KEMBALI