Saturday, October 24, 2009

Posto-posto-posto


Alhamdulillah berjaya juga aku meng"update" blog ini. Hari ahad hari liburan di sini maka inilah masa yang sesuai. Minggu lepas minggu yang sangat menyesakkan kepala ini lantaran terkena "cultureshock", kerja dan tugasan jurusan yang bertimbun-timbun. Tapi bukan di sebabkan kejadian gempa bumi yang melanda Indonesia hari tu. Keadaan di sini masih selamat cuma sewaktu kejadian gempa bumi 30 September 2009 hari tu gegarannya tempias sampai ke Riau.

Tempat gegaran sejauh 5 KM dari Riau jadi keadaan di sini masih terkawal dan penduduk tempatan masih meneruskan aktiviti harian mereka. Selepas kejadian gempa hari tu juga ramai yang prihatin melancarkan tabung peduli gempa. Di mana-mana terdapatnya tabung.

Tapi ada yang terasa sangsi " ntah sampai ntah tidak duit tu"
katanya kalau nak menderma berilah pada organisasi yang betul-betul boleh di percayai

Majlis Hari Raya di bangunan baru Konsulat Malaysia

Bersempena dengan perpindahan bangunan baru konsulat Malaysia diadakan majlis hari raya bersama dengan pelajar2 lama dan baru. Di majlis inilah warga konsulat dan seluruh warga Malaysia berkumpul dan bertemu untuk menjalinkan lagi tali persaudaraan. Gambar kat atas tu ialah gambar kami geng DQ yang menyambung pelajaran di UIN-SUSKA. Walaupun dulu di DQ tak berapa rapat tapi di sini kami bersama dan akan terus bersama sampailah mendapat segulung ijazah. Terasa macanm satu "keluaga" plak.
'We are moeslem..we ride together..we fight together..' :)

Untuk memudahkan penyaluran maklumat, sanggup aku membeli broadband walaupun harganya mahal. Mahal asalkan berbaloi dan memudahkan kerja untuk mendapatkan maklumat.
Cukuplah sampai di sini dlu. Moga kita bisa ketemu lagi.........Walau jauh ukhuwah itu tetap utuh.
"sebaik2 manusia adalah yang bermanfaat kepada manusia yang lain"
Terima kasih opah janda baik....dan alert07

About This Blog

Lorem Ipsum

  © putra_dz@yahoo.com blogger www.duwe.blogspot.com 2009

KEMBALI